Neem contact op
Skip navigation MENU

Socialmedia- en marketingpraat

Vijf schrijftips voor een goede blog

Iedereen wil dat zijn content opvalt, en daarvoor is goed schrijven belangrijk. Als jij je schrijfvaardigheden wil verbeteren, ben je hier op de juiste plek. In deze blog delen we 5 waardevolle tips om jou te helpen geweldige content te schrijven. 

Tips voor je LinkedInprofiel lees je op SlimmeZ

Begin met een duidelijk doel

Voordat je begint met schrijven, stel je jezelf de vraag: wat wil ik met deze content bereiken? Wil je informeren, overtuigen, entertainen? Een duidelijk doel helpt je om je boodschap beter over te brengen. 

Houd het simpel

Ingewikkelde zinnen en vakjargon schrikken lezers af. Schrijf in eenvoudige taal, zoals je tegen een vriend praat. Dit maakt je content toegankelijker en begrijpelijker. 

Wees kort en relevant

Tijd is kostbaar, verspil de tijd van je lezers niet. Houd je teksten beknopt en relevant. Vermijd zijsporen en focus op de kern van je boodschap. 

Socialmedia-strategie voor bedrijven

Gebruik koppen

Goede koppen en tussenkoppen trekken de aandacht en helpen lezers door je tekst. Zorg ervoor dat ze het belangrijkste van elke alinea in je kop scannen. Zo wek je nieuwsgierigheid. 

Voeg visuele content toe

Afbeeldingen, infographics en video’s kunnen je content verrijken. Ze maken moeilijke onderwerpen duidelijk en je tekst aantrekkelijker. 

LinkedIn training incompany | SlimmeZ Nunspeet

Controleer je tekst (of laat dat doen)

Fouten in je tekst tasten de geloofwaardigheid van je content aan. Neem de tijd om je werk te controleren op grammatica en spelling. www.synoniemen.net en www.ishetb1.nl zijn handige sites. Ook een goed idee: laat iemand anders jouw tekst nalezen. 

Lekker gaan schrijven

Met deze schrijftips til je jouw content naar een hoger niveau. En: je gaat beter schrijven als je het vaker doet. Blijf dus schrijven, oefenen en groeien. Succes! 

Content laten schrijven?

Laat je liever je content schrijven? Dat kan. Door ons. Wij helpen je met jouw teksten. Bepalen de juiste tone of voice, houden rekening met SEO en schrijven in normale taal. Hoe we dat doen? Neem contact op met Pauline, zij kan je er alles over vertellen.