Neem contact op
Skip navigation MENU

Socialmedia- en marketingpraat

Social Media 2024:
een sneakpeek

Wil jij je socials naar een hoger niveau tillen? Ontdek hier de trends voor 2024. Voorspellen is risky, vooral bij social media. Ze veranderen net zo snel als het weer. Maar we gaan ervoor: dit zijn dé trends voor 2024, zodat jij je strategie erop kunt afstemmen.

Terug naar de basis: je eigen fanbase

Is het echt belangrijk om je reclame over alle social media te verspreiden? Vaak hebben vooral je eigen volgers interesse in je content. Focus je daarom op je eigen fanbase. Want met je volgers kan je persoonlijk connecten. E-mail, website, app en natuurlijk je eigen socialmediakanalen zijn dé plekken om te stralen.

Creator-content neemt de leiding

Content creators zijn de sterren van 2024. Weg met influencer-marketing: ga voor authentieke content. Content creators hebben een passie voor jouw product of service. Ze maken originele en boeiende content. Influencers promoten vandaag make-up merk A en morgen make-up merk B. Niet echt geloofwaardig, toch? Dus zet een vacature open om jouw eigen content creators te werven! Neem werknemers aan met liefde voor én kennis van je product. Blokker doet het al, waar wacht jij op?

Een goede kopregel voor LinkedIn schrijven

Korte video’s zijn de nieuwe standaard

TikTok heeft de toon gezet, nu is het tijd voor de revolutie. Korte video’s nemen de social media-wereld over. Ze vallen meer op, genereren meer betrokkenheid en hebben meer impact op het publiek. Dus, pak die telefoon en begin met filmen!

LinkedIn training voor bedrijven | SlimmeZ

SEO is en blijft heel belangrijk

Social media zijn niet alleen om te scrollen, maar ook om te zoeken. Keywords zijn de nieuwe vrienden van Gen Z. Dus, denk na over je SEO op je socialmediakanalen en versterk je positie in het sociale web.

De opkomst van AI in social media

Een paar jaar terug wist niemand nog echt wat het was, maar tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen: kunstmatige intelligentie. Van bijschriften tot visuals, AI gaat de socialmediamarketeer helpen. Gaan we AI straks complete blogposts laten schrijven? De toekomst heeft van alles in petto!

Social commerce-trend houdt aan

Winkelen via social media is erg populair. Ook op het gebied van social commerce is TikTok trendsetter, want op TikTok Shop kunnen makers, merken en verkopers hun producten laten zien én verkopen. Bijna 60% van de bedrijven maakt meer omzet sinds de producten ook op social media gepresenteerd worden. Zorg dus dat jouw social-kanalen niet alleen leuk zijn, maar ook de persoonlijke shopping-assistenten van je klant.

Wil je nog meer leren over social media?