Neem contact op
Skip navigation MENU

Socialmedia- en marketingpraat

Hoe schrijf je een goede
samenvatting voor je
LinkedIn-profiel?

Schrijven voor social media | SlimmeZ Nunspeet

Een goed LinkedIn-profiel is de basis voor professioneel netwerken. Maar al te vaak blijft het onderdeel 'Samenvatting' leeg. Een gemiste kans, vind ik. Want met een sterke samenvatting kun jij het verschil maken bij de lezer.

Hoe schrijf je een goede samenvatting voor je LinkedIn-profiel? 

Een goed LinkedIn-profiel is de basis voor professioneel netwerken. Maar al te vaak blijft het onderdeel ‘Samenvatting’ leeg. Een gemiste kans, vind ik. Want met een sterke samenvatting kun jij het verschil maken bij de lezer.  

Hier een paar tips voor het schrijven van een goede samenvatting voor je LinkedIn-profiel: 

Begin krachtig 

Trigger je lezers met de eerste twee zinnen. Laat ze nieuwsgierig worden en op ‘Meer weergeven’ klikken. Een pakkende opening is essentieel om de aandacht vast te houden. 

Toon je kwaliteiten 

Noem je belangrijkste kwaliteiten. Laat potentiële opdrachtgevers zien waarom jij de juiste persoon bent. Gebruik concrete voorbeelden en prestaties om je geloofwaardigheid te onderstrepen. 

Spreek de lezer aan 

Vermijd algemene uitspraken zoals “Ik ben een contentmaker.” Richt je tot je lezer. Bijvoorbeeld: “Ben je op zoek naar een contentmaker die pakkende content maakt voor jouw socialmedia-accounts? Dan…” 

Eerste persoon en witruimte 

Schrijf in de eerste persoon om een persoonlijke connectie op te bouwen. Gebruik voldoende witruimte en overweeg opsommingstekens. Dat bevordert de leesbaarheid van je tekst. 

Vertel je verhaal 

De samenvatting draait om jou. Vertel wie je bent, wat je doet en hoe je anderen concreet kunt helpen. Laat je persoonlijkheid en passie doorschijnen. 

Sluit met een call-to-action 

Eindig met een oproep tot actie. Moedig lezers aan contact met je op te nemen. Vermeld je telefoonnummer en e-mailadres voor snel en makkelijk contact. 

Een goede samenvatting is een krachtig instrument om je LinkedIn-profiel te laten opvallen. Neem de tijd om deze tekst te perfectioneren. Maak van je LinkedIn-profiel een effectief middel voor het aantrekken van nieuwe kansen en connecties. 

Meer weten over LinkedIn-marketing voor bedrijven? 

Zorg dat je LinkedIn-profiel er uitspringt! Wil je meer leren over het optimaliseren van je LinkedIn-profiel en LinkedIn-marketingstrategieën voor je bedrijf? Overweeg dan de LinkedIn-marketingtraining. Als LinkedIntrainer met meer dan 7 jaar ervaring, ben ik er om je te helpen. Ontdek hoe je je LinkedIn-profiel professionaliseert en je netwerk laat groeien. Klik hier voor meer informatie en meld je aan voor de training! 

Referentie
Gemiddelde waardering 9,1

'Leerzame training met goede tips die we meteen in de praktijk konden toepassen. Dat was super! Echt aan iedereen aan te raden als je meer wilt halen uit je LinkedIn!'

Social media-strategie organisatie | SlimmeZ Nunspeet
Waar kunnen wij je mee helpen?
Laten we eens afspreken
Maak een afspraak