Neem contact op
Skip navigation MENU

Socialmedia- en marketingpraat

De omslagfoto van
je LinkedIn-profiel

Tips voor je LinkedInprofiel lees je op SlimmeZ

De achtergrondfoto van je LinkedIn-profiel, ook wel omslagfoto genoemd, wordt vaak over het hoofd gezien. Het is de grote afbeelding bovenaan je profielpagina. Het biedt een kans jezelf te onderscheiden en je eigen rol te visualiseren. Een paar tips voor de beste achtergrondfoto:

Kies een relevante en aantrekkelijke achtergrondfoto 

Je achtergrondfoto is bij voorkeur een afbeelding die verband houdt met je werk of beroep. Dit kan een afbeelding zijn van het bedrijf waar je werkt, het product dat je verkoopt of de branche waarin je actief bent. Het toont je betrokkenheid en passie voor je vakgebied. 

Zorg ervoor dat de afbeelding aantrekkelijk én van hoge kwaliteit is  

Een onscherpe of rommelige achtergrondfoto doet afbreuk aan de uitstraling van je profiel. 

De juiste afmeting 

Houd rekening met de ideale afmetingen van 1584 x 396 pixels voor de omslagfoto. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding er goed uitziet op zowel desktop als mobiele apparaten. 

Kies een foto die het beste past bij jouw rol of persoonlijke stijl 

Overweeg als marketingafdeling meerdere opties voor een achtergrondfoto beschikbaar te stellen voor je medewerkers. Zo kunnen collega’s een foto kiezen die het beste past bij hun rol of persoonlijke stijl. Dit zorgt voor een duidelijke en professionele uitstraling van het hele team. 

Denk na over het verhaal dat je wilt vertellen met je achtergrondfoto. Het kan bijvoorbeeld de bedrijfscultuur, jouw functie of waarden laten zien. Een goed gekozen achtergrondfoto maakt bezoekers nieuwsgierig naar wat je te bieden hebt. 

Je achtergrondfoto is een kans om je professionele identiteit te versterken 

Kortom, de achtergrondfoto op je LinkedIn-profiel is een kans om jezelf te presenteren. Door een relevante en aantrekkelijke afbeelding te kiezen, maak je je profiel nog aantrekkelijker voor bezoekers en toekomstige connecties. 

Meer LinkedIn-tips?
Schrijven voor social media | SlimmeZ Nunspeet
Hoe schrijf je een goede samenvatting voor je LinkedIn-profiel?
LinkedIn: de basis voor een goed LinkedIn-profiel
Social media-strategie organisatie | SlimmeZ Nunspeet
Waar kunnen wij je mee helpen?
Laten we eens afspreken
Maak een afspraak