Neem contact op
Skip navigation MENU

Socialmedia- en marketingpraat

5 basistips voor
een goed LinkedIn-profiel

Het is slim om je LinkedIn-profiel goed neer te zetten. Waarom? Wij googelen vaak mensen. Eén van de eerste zoekresultaten is dan een LinkedIn-profiel, dat is je paradepaardje. Vijf tips om jouw LinkedIn-profiel goed neer te zetten. 

1. Je profielfoto op LinkedIn

Je profielfoto is van groot belang. Dit is het eerste wat mensen zien wanneer ze jouw LinkedIn-profiel bekijken. Zorg ervoor dat je profielfoto professioneel en representatief is. Een paar tips: 

  • Kies een duidelijke, scherpe foto waarop je herkenbaar bent. 
  • Kleed je passend voor je branche of vakgebied. Zoals je naar je werk gaat. 
  • Zorg voor goede belichting en bewerk je foto niet te veel. 
  • Een glimlach op je gezicht laat een positieve indruk achter. 

2. Zet je LinkedIn-profiel openbaar

Het openbaar zetten van je LinkedIn-profiel is een slimme zet. Zo vinden mensen je profiel makkelijker en zien ze snel wie je bent en wat je doet. Dit kan leiden tot meer connectieverzoeken en interacties. Zorg er wel voor dat je je privacy-instellingen goed instelt. Je kunt kiezen uit: openbaar, uw connecties, uw netwerk en alle LinkedIn-leden.  

3. De achtergrondfoto op je LinkedIn-profiel

De achtergrondfoto, ook wel de omslagfoto genoemd, wordt vaak over het hoofd gezien. Maar het is een belangrijk element van je LinkedIn-profiel. Het is de grote afbeelding bovenaan je profielpagina. Het biedt een kans om jezelf te onderscheiden en maakt je profiel aantrekkelijker (anders blijft het zo statig, saai). Laat deze omslagfoto aansluiten bij het werkt wat je doet. Meer tips lees je in deze blog. 

4. Een goede headline voor LinkedIn 

Je profielkop of headline is de tekst direct onder je naam op LinkedIn. Gebruik deze ruimte om kort en krachtig te beschrijven wat je doet. Alleen een functieomschrijving is niet altijd genoeg. Of te algemeen. Een uitleg kan helpen. Let wel: houd die uitleg kort. Dit helpt anderen snel te begrijpen wie je bent en wat je expertise is. 

Stel jezelf de vraag: als ik dit als connectie lees, is het dan duidelijk wat ik doe bij bedrijf X?  

Het kan slim zijn de organisatie waarvoor je werkt te noemen. Het hoeft niet. Bij je werkervaring wordt dat wel duidelijk. 

5. Aanbevelingen op LinkedIn

Vraag tevreden opdrachtgevers of partners aanbevelingen te schrijven voor je LinkedIn-profiel. Dit helpt bezoekers van je profiel te zien wat je zoal gedaan hebt in het verleden. Vergeet niet zelf ook aanbevelingen te schrijven voor anderen, dit kan ertoe leiden dat ze het ook voor jou doen.  

Sociale overtuigingskracht, een principe van psycholoog Robert Cialdini, benadrukt onze neiging om anderen te vertrouwen. LinkedIn-aanbevelingen weerspiegelen deze kracht, waarbij de lof van anderen onze geloofwaardigheid en professionaliteit versterkt. 

 

Meer weten over LinkedIn-marketing voor bedrijven?

Zorg dat je LinkedIn-profiel er uitspringt! Wil je meer leren over het optimaliseren van je LinkedIn-profiel en LinkedIn-marketingstrategieën voor je bedrijf? Overweeg dan de LinkedIn-marketingtraining. Als LinkedIntrainer met meer dan 7 jaar ervaring, ben ik er om je te helpen. Ontdek hoe je je LinkedIn-profiel professionaliseert en je netwerk laat groeien. Klik hier voor meer informatie! 

Social media-strategie organisatie | SlimmeZ Nunspeet
Waar kunnen wij je mee helpen?
Laten we eens afspreken
Maak een afspraak