Neem contact op
Skip navigation MENU

Hulp nodig bij schrijven?

Je staart naar een leeg Word-document. Je typt en drukt weer op backspace. En dat tig keer. Zo verschijnt dat artikel, die blog, webtekst, nieuwsbrief of vacature nooit. Ondertussen komt de deadline dichterbij en stapelt het werk zich op. Bespaar je de moeite en frustratie. Ieder z’n vak, toch? Schrijven is dat van ons.  

Niet afhaken alsjeblieft 

Een tekst moet gelezen worden. Anders hoef je ‘m ook niet te schrijven. Klinkt een beetje à la Johan Cruijff, maar is wel logisch. Toch schrijven veel organisaties onnodig ingewikkeld, met ellenlange zinnen, dure woorden en vage taal. Waarom? Omdat het zo heurt in de branche? Omdat het superslim staat? Of omdat je niet beter weet? Wij vinden het vooral superzonde: zo haakt de lezer binnen no-time af.  

Pak die lezer!  

Wij pakken de aandacht van de lezer. En houden ‘m vast. Met een tekst… 

  • die past bij jouw publiek. Met hulp van jou en je collega’s weten we precies wie de lezer is en waarvoor hij bij jullie aanklopt.
  • in de juiste toon en taal. Passend bij jullie organisatie. We horen jullie wensen en geven advies. 
  • met een duidelijke opbouw. Zodat jullie boodschap helder is. 
  • met eens een andere invalshoek of tekstvorm. We gebruiken graag quotes en anekdotes van jullie mensen. Dat geeft de organisatie een gezicht. 
  • die leest als een trein. Door bijvoorbeeld te schrijven zoals we praten, te spelen met korte en lange zinnen en af en toe een grapje te maken (want de eerste organisatie waar never nooit gelachen wordt, moeten we nog tegenkomen). Dat werk(t).  

Frisse blik en botte bijl 

We schrijven nieuwe teksten, maar gaan aan de hand van bovenstaand lijstje ook met liefde (en een botte bijl 😉) door jullie huidige teksten. We redigeren artikelen, blogs, webteksten, nieuwsbrieven of vacatures en geven het een <vul hier de naam van jouw organisatie in>-sausje. Ook handig: we maken een Slimme Schrijfgids met afspraken over onder meer stijl, spelling en het gebruik van namen en functies. 

Liever zelf aantrekkelijk leren schrijven? 

Goed idee! Dat leren we je graag. Vooraf mail je ons een zelfgeschreven tekst. Zo weten we een beetje waar je staat. In onze schrijftraining gooien we schoolregels overboord (nooit een zin met ‘En’ beginnen? Check voor de gein deze tekst eens), geven we veel tips en leren we je handige technieken. Natuurlijk ga je ook aan de slag en krijg je feedback op je schrijfsels. Daar leer je nu eenmaal het meeste van. Wedden dat je die allereerste tekst tien keer beter maakt? 

Social media-strategie organisatie | SlimmeZ Nunspeet
Waar kunnen wij je mee helpen?
Laten we eens afspreken
Maak een afspraak